Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC

IPC:s höjdpunkter 2015: Sverige och Sydkorea avancerar till A-VM

27 NOV 2015 14:40
Nummer 42: Sydkorea och Sverige kommer etta och tvåa i kälkhockeyns B-VM – och flyttas därmed upp till A-VM.
  • Skapad: 27 NOV 2015 14:40

Sverige och Sydkoreas framgångar under kälkhockeyns B-VM, som spelades i Östersund i mars, tar sig in som nummer 42 på IPC:s lista över årets idrottshöjdpunkter.

Sydkorea vann samtliga fem matcher under den veckolånga turneringen, och lagets storstjärna Swung-Hwan Jung utsågs till bästa forward, efter att ha levererat hela 13 mål och nio assist.

Trots att Sverige förlorade mot just Sydkorea, tog man sig också vidare till nästa A-VM, eftersom de två bästa lagen flyttades upp.

Veteranen Niklas Ingvarsson, med fem Paralympics på meritlistan, utsågs till turneringens bästa back, och vann även backarnas poängliga med tio poäng (sju mål och tre assist).

 – Vi känner att vi hör hemma i A-VM, och det var en besvikelse att bli relegerade till B-VM. Vi var alla fast beslutna att ta oss tillbaka, men varje match måste spelas och hela laget måste göra sitt bästa för att det ska lyckas. Så vi tog inte uppflyttningen för given, säger Niklas Ingvarsson till IPC.

Han tror att Sveriges insats, med fyra segrar på fem matcher, är början på en ny era för svensk kälkhockey.

– Den största förbättringen för oss är att vi nu har en större trupp, med många nya spelare med stor potential. Det här var det första mästerskapet där vi spelat alla matcher med två femmor.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link