Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC

IPC:s höjdpunkter 2015: Styrkelyftet växer så det knakar

23 NOV 2015 14:49
Nummer 45: Med tre stora mästerskap och en 46-procentig ökning av antalet licensierade utövare blir 2015 ett succéår för IPC:s styrkelyft.
  • Skapad: 23 NOV 2015 14:49

IPC:s styrkelyft går mot ett av de mest framgångsrika åren i sportens historia – och tar sig därmed även in på organisationens lista över årets höjdpunkter inom parasporten.

I september hade redan antalet licensierade utövare ökat med hela 45,7 procent i år – och 71 procent sedan Paralympics i London 2012. Dessutom har man för första gången arrangerat Americas Open Championship (i Mexico City), vilket innebär att man vid årets slut kommer ha hållit stora mästerskap i Amerika, Asien och Europa – samt en paralympisk kvaltävling i Afrika.

– Om idrottare inte har tillräckligt med tävlingstillfällen så kommer de snabbt att förlora intresset, och istället vända sig till andra sporter. Mer tävlingsmöjligheter betyder mer tillväxtpotential, samtidigt som sporten blir mer attraktiv för potentiella partners och sponsorer, säger Jon Amos, ordförande för IPC:s styrkelyftskommitté.

Man kan även glädjas åt antidopingkampanjen Raise the Bar – Say No, och det faktum att det inte har förekommit några dopingfall under de stora mästerskapen i år.

– 2015 har på många sätt varit ett fantastiskt år för IPC:s styrkelyft, men det faktum att vi inte haft några positiva dopingtester i de stora tävlingarna måste ses som ett mycket viktigt utvecklingssteg för sporten, säger Jon Amos.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link