Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC

IPC:s höjdpunkter 2015: Ryssland vinner curling-VM

30 NOV 2015 14:01
Nummer 41: Ryssland vinner sin andra VM-titel i rullstolscurling på tre år.
  • Skapad: 30 NOV 2015 14:01

När Ryssland tog hem årets världsmästerskap i rullstolscurling var det andra VM-titeln på tre år – och genom tiderna, vilket visar att sporten är på rejäl frammarsch i landet.

I finalen vann Ryssland över Kina med 7-4. Regerande världsmästarna Kanada, som dessutom vunnit samtliga tre Paralympics sedan sporten debuterade i Torino 2006, missade överraskande nog pallen.

Det ryska guldlaget bestod – precis som vid senaste VM-guldet – av Andrey Smirnov, Marat Romanov, Oxana Slesarenko, Alexander Shevchenko och Svetlana Pakhomova.

– Det är alltid svårare att vinna en andra gång. Nyckeln till framgång är ett välplanerat tränings- och tävlingsschema, samt fysiskt och emotionellt starka spelare som är motiverade att vinna, säger Andrey Smirnov till IPC.

Kina har nu tagit medalj i tre raka mästerskap, utan att vinna.

­– Det kinesiska laget är ett av de bästa och har tillhört toppen i flera år. De kommer mycket väl förberedda och har sin egen spelstil, säger Smirnov om finalmotståndarna.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link