Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC

IPC:s höjdpunkter 2015: Ryssland tar hem IFCPF:s fotbolls-VM

01 DEC 2015 13:57
Nummer 40: Ryssland tar hem IFCPF:s VM i sjumannafotboll, efter en finalseger mot ärkerivalen Ukraina.
  • Skapad: 01 DEC 2015 13:57

I många år har Ryssland och Ukraina turats om att vinna de stora mästerskapen i sjumannafotboll, så det var knappast någon överraskning att det var just de två länderna som möttes i årets VM-final.

– Det var nervöst och lite tufft spel. Men vi hade total kontroll på situationen. Vi ville inte repetera misstaget från förra EM, säger Rysslands coach Avantandil Baramidze till IPC.

Ukraina vann EM 2014 efter att ha slagit ut Ryssland i semifinalen, och besegrat Holland i finalen. Ryssland var å andra sidan regerande paralympiska mästare och världsmästare, så det var bäddat för en prestigefull final.

– Det stod klart redan efter tio minuter att Ukraina siktade på att få till förlängning och straffar, och vi gjorde allt för att undvika det, säger Avantandil Baramidze.

Ukraina lyckades nästan att hålla tätt, men med drygt fem minuter kvar satte Alexander Kuligin segermålet, 1-0, på en retur och säkrade därmed VM-titeln till Ryssland.

Baramidze passar dock på att berömma motståndarna:

– Ukraina har ett väldigt duktigt och tekniskt lag. De spelar fotboll på en väldigt hög nivå och gör alltid sitt bästa på planen. För oss är det ett nöje att möta så tuffa konkurrenter.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link