Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC

IPC:s höjdpunkter 2015: Provlanseringen av Proud Paralympian

02 DEC 2015 14:04
Nummer 39: IPC provlanserar Proud Paralympian – ett utbildningsprogram som på olika sätt ska stödja idrottare under och efter deras karriärer.
  • Skapad: 02 DEC 2015 14:04

Med stöd av utvecklingsorganet Agitos Foundation har IPC under året lanserat en första version av utbildningsprogrammet Proud Paralympian. Tanken är att programmet ska inkludera alla aspekter av en idrottares liv, inklusive hälsa, karriär, medieträning, rent spel och påverkansarbete för den paralympiska rörelsen.

Årets nio pilot-workshopar blev så lyckade att de tar sig in som nummer 39 på listan över årets höjdpunkter.  

– Workshoparna gav oss chansen att testa det material vi utvecklat för Proud Paralympians utbildningsdel. Det mottogs väl och idrottarna verkade känna sig inspirerade att dela sina berättelser med världen, särskilt via ”Tree of Dreams”, som är en del av det avsnitt som handlar om att göra reklam för sig själv, säger IPC-chefen Xavier Gonzales.

– Nu utvärderar vi hur materialet användes för att se vad som kan förbättras inför den officiella nylanseringen av Proud Paralympian under Rio 2016.

Workshoparna hölls av en rad ledare och aktiva från parasporten, däribland Olesya Vladykina, som har tagit dubbla Paralympics-guld i simning, och Tim Predergast, paralympisk guldmedaljör i friidrott.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link