Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: © Danska handikappidrottsförbundet

IPC:s höjdpunkter 2015: EM-finalen mellan Valera och Rosenmeier

08 DEC 2015 13:54
Nummer 36: Regerande världsmästaren Alvaro Valera besegrar regerande europamästaren Peter Rosenmeier i bordtennis-EM:s final.
  • Skapad: 08 DEC 2015 13:54

En av årets riktiga höjdpunkter inom parabordtennisen var finalmötet i klass 6 under ITTF:s EM i Danmark, där Spaniens Alvaro Valera gjorde upp om guldet med hemmahoppet Peter Rosenmeier.

– Det var en mycket tät match, som blev extra intensiv tack vare den danska publiken, som verkligen öste på. Det var verkligen en fantastisk atmosfär, säger Valera till IPC.

Valera och Rosenmeier inledde med varsin setseger, innan spanjoren vann tredje set med 11-5. Rosenmeier lyckades dock ta hem fjärde med 14-12 och därmed tvinga fram ett femte och helt avgörande set.

Tillslut var det dock regerande världsmästaren Valera som stod som segrare. 11-7 i sista gav 3-2 totalt och ytterligare en stor internationell titel till spanjoren.

– Jag kände mig väldigt tacksam för guldet, allt hård arbete betalade av sig. Att hålla klassen efter så många år av tävlande med en degenerativ sjukdom är en stor utmaning, men segrar som den här inspirerar mig och får mig att fortsätta träna hårt, säger Valera.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link