Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC

IPC:s höjdpunkter 2015: Carla Qualtrough väljs in i Kanadas regering

11 FEB 2016 14:30
Nummer 8: Som minister i Kanadas regering bli före detta parasportaren Carla Qualtrough en av landets mest inflytelserika personer inom idrotten.
  • Skapad: 11 FEB 2016 14:30

Under 2015 valdes Carla Qualtrough till ”Minister for Sport and Persons with Disabilities” i Kanada – och blev därmed en av landets mäktigaste idrottspersonligheter.

– Min vision för idrotten i Kanada är ett system som är inkluderande och tillgängligt för alla, säger Carla Qualtrough, som har en bakgrund som parasportare och advokat, till IPC.

Hon menar att det är anmärkningsvärt att Kanadas premiärminister, Justin Trudeau, har valt en parasportare för att ansvara för landets idrott.

– Det är viktigt för den paralympiska rörelsen, men även utanför sporten. Jag är övertygad om att min historia, och min resa från paralympisk idrottare till minister kommer att bidra till att förändra attityder gentemot personer med funktionsnedsättningar runt om i världen, säger Qualtrough, som har deltagit i två Paralympics som simmare.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link