Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marcus Hartmann (IPC)

IPC:s höjdpunkter 2015: Bröderna Marcoux tar guld på hemmaplan

14 JAN 2016 14:39
Nummer 14: Brödraparet Mac och BJ Marcoux återförenas på hemmaplan och tar sin första VM-titel i utförsåkning.
  • Skapad: 14 JAN 2016 14:39

Mac Marcoux ordinarie guide, brodern BJ, tvingades stå över Paralympics i Sotji 2014 på grund av en ryggskada – men kunde från läktarplats se Mac ta hem guldet i storslalom (synskadeklassen) tillsammans med ersättningsguiden Robin Femy.

Under fjolårets IPC-VM i Panorama, Kanada, var dock bröderna åter tillsammans i backen, och lyckades ta guld i störtlopp och silver i super-G.

– Att lämna Panorama med ett guld betydde allt för oss. Förstaplatsen i störtlopp var väldigt speciell, eftersom det var vårt första gemensamma guld i ett internationellt mästerskap, säger 18-årige Mac Marcoux till IPC.

Bröderna vann dessutom den totala världscupen. Inför VM fanns det dock viss oro eftersom Mac drog på sig en lättare knäskada bara dagar före tävlingarna.

– Vi hade en tuff säsong, där vi fumlade fram och tillbaka med guider, eftersom BJ återhämtade sig från sin tidigare ryggskada. Men vi fick med oss bra energi från världscupen när vi gick in i VM, säger Mac.

Efter guldet i störtlopp och silvret i super-G valde dock bröderna att avbryta mästerskapet för att inte förvärra Macs knäskada.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link