Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC

IPC:s höjdpunkter 2015: Badminton-VM i Stoke Mandeville

22 DEC 2015 17:00
Nummer 27: För första gången arrangerar Badminton World Federation ett VM i parabadminton.
  • Skapad: 22 DEC 2015 17:00

I september hölls det första BWF-världsmästerskapet i parabadminton, i Stoke Mandeville – där den paralympiska rörelsen en gång startade på allvar. VM hölls ett år efter att sporten blev klar för det paralympiska programmet i Tokyo 2020.

– Det var en ära att spela på den paralympiska rörelsens födelseplats, säger Sydkoreas Lee Sam Seop, som tog totalt tre guld i Stoke Mandeville, till IPC.

Han var nöjd med arrangemanget, som också gav möjlighet till en hel del social interaktion.

– Eftersom stadion och hotellet låg nära varandra blev det mycket prat med de andra spelarna. Inte bara om parabadminton, utan om våra liv i stort, och jag kände att jag kom nära spelarna från andra länder, säger Lee Sam Seop.

Och med bara 200 åskådarplatser skapades en intim atmosfär där de spelare som hade ledigt satt tillsammans med publiken.

Storbritanniens Rachel Choong var en annan spelare som utmärkte sig – och hon blev landets första spelare att vinna såväl singeln som dubbeln och mixen.

Sportens inkludering i Tokyo 2020-programmet innebär att spelarna nu har chansen att bli paralympier – vilket kan locka ännu fler att satsa på badminton.

– Även om jag redan är över 40 år, och kommer att vara nästan 50 år 2020, så hoppas jag kunna vara med i det första Paralympics  som inkluderar parabadminton, säger Lee Sam Seop.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link