Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC

IPC:s höjdpunkter 2015: Andrew Soules medaljskörd i Cable

17 DEC 2015 11:33
Nummer 30: Andrew Soule tar fem medaljer under VM i längdskidor och skidskytte.
  • Skapad: 17 DEC 2015 11:33

USA:s Andrew Soule blev den första amerikanska skidåkaren att vinna fem medaljer under ett och samma världsmästerskap – och han gjorde det dessutom på hemmaplan, under IPC:s VM i Cable, Wisconsin.

Soule vann även den totala världscupen i längdskidor, och slutade fyra i världscupen i skidskytte – vilket gör säsongen till amerikanens bästa någonsin. Framgångsreceptet stavas noggranna förberedelser.

– Vårt team arbetade hårt för att förbereda oss för Cable, och vi planerade i stort sett säsongen för att vara redo för mästerskapet. Inför tävlingarna spenderade jag och mitt team ett par veckor i Midway, Utah och några dagar i Minneapolis. Det var fantastiskt hur allt föll på plats. Jag var väl förberedd och utvilad, och det var härligt att kunna prestera så bra på hemmaplan, säger Andrew Soule till IPC.

35-åringen från Texas tog två individuella silver i skidskytte (7,5 km och 15 km). I längdtävlingarna tog han ytterligare ett silver (10 km) samt två brons (sprinten och 15 km).

Nu ser han fram emot en ny säsong i spåren.

– Jag sätter inte upp specifika mål när det gäller placeringar, men jag vill alltid förbättra min prestation, köra snabbre och bättre och uppträda sportsligt, säger Soule.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan paralympic.org. Här finns alla höjdpunkter samlade.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link