Hoppa till sidans innehåll

IPC:s höjdpunkter 2014 – Leung Yuk Wing tillbaka i bocciatoppen

08 JAN 2015 15:33
Nummer 28: Efter tio år utan mästerskapsguld plockade Leung Yuk Wing fyra stycken under VM och Asian Para Games.
  • Skapad: 08 JAN 2015 15:33

När Hongkongs Leung Yuk Wing tog dubbla bocciaguld under Paralympics i Aten 2004 var det många som trodde att han skulle dominera sin klass i många år. Men pressen blev för mycket för den nu 29-åriga Yuk Wing, som inte lyckades upprepa succén.

– Efter att ha vunnit titlarna i Aten satte jag för mycket press på mig själv, och det påverkade mina resultat negativt, säger Leung Yuk Wing till Paralympic.org.

2014 blev dock året när han återvände till den absoluta toppen – med dubbla guld i både Bisfeds VM i Kina och Asian Para Games i Sydkorea.

– Jag har arbetat med det psykologiska de senaste åren och försökt fokusera på att göra mitt bästa i varje match. Och det har hjälpt mig att få sinnesro under tävlingarna. Den största utmaningen har varit att lära mig kontrollera mina känslor för att minska stressen, som kan påverka prestationen.

I både VM och Asian Para Games blev det guld i både par och individuellt i klassen BC4 – hans fyra första internationella guld sedan Aten 2004.

– Jag är väldigt glad. Jag känner att jag har gjort mitt bästa och att mina ansträngningar har lönat sig. Jag är mycket tacksam för mina tränare och hur de har hjälpt mig att nå mina mål, säger Leung Yuk Wing.

IPC presenterar de 50 största idrottshöjdpunkterna från 2014 på hemsidan Paralympic.org.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link