Hoppa till sidans innehåll

IPC:s höjdpunkter 2014 – Kälkhockeyns snabba utveckling

24 NOV 2014 15:35
Nummer 45: Efter kälkhockeyns succé i Sotji har IPC introducerat World Series och tidernas första sanktionerade turnering för damer.
  • Skapad: 24 NOV 2014 15:35

Det har varit ett riktigt bra år för kälkhockeyn som sport – så pass bra att sportens utveckling finns med på IPC:s lista över årets viktigaste idrottshändelser.

Efter den stora uppmärksamheten under Paralympics i Sotji har flera initiativ tagits för att sprida sporten och göra den ännu mer attraktiv för fansen. IPC har introducerat Ice Sledge Hockey World Series – som kickade igång med en fyrnationsturnering i Tyskland i November (Sverige kom på fjärde plats, efter att ha förlorat matcherna mot Tyskland, Tjeckien och Italien).

I början av november hölls även världens första IPC-sanktionerade landslagsturnering för damer. USA, Kanada och ett Europa-lag deltog i IPC Ice Sledge Hockey International Women’s Cup i Ontario, Kanada. USA tog hem den historiska segern efter att ha besegrat Kanada i finalen.

– Alla lagen spelade intensivt, med stor beslutsamhet och kärlek till sporten. Jag hoppas att andra länder kommer ta till vara på den här möjligheten och starta sina egna kälkhockeylag, säger Kanadas främste målskytt Ashley Goure till Paralympic.org.

För herrarnas del väntar A-VM i Buffalo, USA, och B-VM i Östersund 15-21 mars nästa år.

Varje dag presenterar IPC en ny höjdpunkt från det gångna året på hemsidan Paralympic.org.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link