Hoppa till sidans innehåll

Inför Rio: Louise Etzner Jakobsson siktar på guld

29 MAR 2016 11:06
Dressyr: I fjol slog Louise Etzner Jakobsson igenom internationellt. Nu siktar hon på guld i Rio.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2016 10:56

Louise Etzner Jakobsson, som tävlar i grad III i dressyr, är en av de idrottare som redan har tagits ut till den svenska Paralympics-truppen. Hon fick sitt internationella genombrott förra året, med bland annat en femteplats i EM. I Rio siktar hon ännu högre.

– Mitt mål är att ta guld, det är därför vi åker, säger hon i en intervju med Ridsport.se.

För att förbereda sig på bästa möjliga sätt planerar Louise, som bor i Klintehamn på Gotland, att oftare åka över till fastlandet och rida med tränaren Lars Andersson.

– Det är ett pusslande att få till det med båttider, hans tider och mina. Men jag tycker att vi lyckats väldigt bra i vår planering, säger Louise.

Årets första internationella start blir i maj, när hon ställer upp i en tävling i Mannheim, Tyskland. Därefter väntar Nordisk-Baltiska Mästerskapen i Finland.

– För varje internationell tävling har jag blivit tryggare. Och när man är tryggare så rider man bättre. Dessutom vet jag att jag ligger tvåa i min grad på den paralympiska rankinglistan. Det känns bra att veta att min målsättning inte bara är tagen ur det blå, utan jag vet att det är rimligt, säger Louise.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics. Varje vecka presenteras en ny sport.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link