Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emily Bayci (IPC) Sambódromo ligger nordost om Rio de Janeiro.

Inför Rio: Här avgörs bågskyttet

17 MAJ 2016 11:27
Paralympics-bågskyttet avgörs på Sambódromo-arenan i Maracana-klustret.
  • Skapad: 17 MAJ 2016 11:27

Sambódromo ligger i Maracana-klustret, nordost om Rio de Janeiro. Arenan, som rymmer 4200 åskådare, kommer även att användas under OS, både för bågskytte och som start- och målplats för maratonloppen. Arenan räknas som en stor turistattraktion och ses som en av Rios största kulturella symboler.

I september förra året arrangerades ett testevent i just bågskytte, och då imponerade Sambódromo på Tom Dielen, generalsekreterare för Internationella bågskytteförbundet.

– Rio de Janeiros ikoniska Sambódromo har potential att bli en av de bästa, om inte den bästa, av arenorna som används vid de olympiska och paralympiska spelen, sade han i ett pressmeddelande efter tävlingen.

Sambódromo invigdes 1984, och byggdes för att inhysa en skola och den klassiska sambaparaden under stadens karneval.

Hela området kring arenan är rikt på kultur, och inkluderar bland annat cirkusskolan Crescer e Viver, Rios konstmuseum och Morgondagens museum.

Maracana-klustret ligger nära stadens centrum, och innehåller utöver Sambódromo, även den klassiska Maracana-stadion, där bland annat Paralympics invignings- och avslutningsceremonier kommer att hållas.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics. Varje vecka presenteras en ny sport.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link