Hoppa till sidans innehåll
Foto: IPC Wellington Platini Silva hoppas på ett hemmaguld.

Inför Rio: Brasilien hoppas överraska i volleybollen

20 APR 2016 15:38
Med fokus och ett aggressivt spel hoppas Brasilien kunna utmana om guldet.
  • Skapad: 20 APR 2016 15:38

Om man ser till tidigare Paralympics är Iran och Bosnien och Hercegovina favoriter i herrarnas volleybollturnering. Men hemmanationen Brasilien har chans att utmana, menar lagets stjärna Wellington Platini Silva.

– Det är viktigt att vi håller fokus och har ett aggressivt blockspel. Och vi måste använda våra långa spelare på ett effektivt sätt, säger han i en intervju med Paralympc.org.

Iran har vunnit fem av de senaste sju Paralympics-turneringarna, men Bosnien och Hercegovina är regerande Paralympics-, världs- och europamästare, och går in i spelen med stort självförtroende.

Wellington Platini Silva har spelat i Brasiliens landslag i elva år, och känner till motståndarna väl. I London 2012 vann brassarna inte ett enda set mot någon av guldfavoriterna. Men under VM i Polen 2014 slog man ut Iran i semifinalen och spelade en jämn final mot Bosnien och Hercegovina, som man dock förlorade (23-25, 25-20, 7-25, 26-28).

– När vi slog Iran var det första gången på 25 år som de missade finalen. De är mycket bra, och i årets Intercontinental Championships tog de revansch på oss i finalen. De spelade riktigt bra. Men jag skulle vilja hävda att vi inte nådde upp till vår fulla potential i den matchen, säger Wellington Platini Silva.

Givetvis blir det något alldeles extra att vara med om ett Paralympics på hemmaplan.

– Vi vet att det kommer bli en väldigt tuff turnering. Vi vill alla bli mästare, och kommer göra vårt bästa för att nå pallen. Jag tycker att vi förtjänar en seger efter allt hårt arbete vi lagt ned under dessa år.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics. Varje vecka presenteras en ny sport.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link