Hoppa till sidans innehåll

Inför Rio 2016: Tuff konkurrens i goalballturneringen

16 MAR 2016 14:05
Goalball: Sverige kvalade in som sista lag till Paralympics i Rio. Lagets veteran Fatmir Seremeti hoppas ändå att man kan vara med och slåss om medaljerna.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2016 10:55

Sveriges herrlandslag i goalball knep den tionde och sista platsen till Paralympics i Rio.

– Förväntningarna är något mer dämpade jämfört med tidigare Paralympics. Samtidigt går det inte att bortse från att vi under det senaste 1,5 åren slagit nästan samtliga lag vi ska möta, så vi kan mycket väl vara med och utmana om en medalj. Konkurrensen är dock tuffare än någonsin, säger Fatmir Seremeti i en intervju med Malmö Idrottsakademi.

Redan 2002 var han med och vann VM-guld i just Rio. Sedan dess har det även blivit två Paralympics för Seremeti, som numera är lagkapten i landslaget.

– Paralympics är så olikt allt annat man upplever i en idrottskarriär. Allting är mycket större och proffsigare, men framförallt är det ett väldigt publiktryck som vi i normala fall inte utsetts för så ofta. Då är det viktigt att man har spelare i laget med rutin och erfarenhet av dessa omständigheter för att det ska fungera som bäst. När jag åker till Rio kan jag koncentrera mig på att prestera och inget annat då jag sett och gjort allt det där andra häftiga förut, säger Fatmir.

Läs hela intervjun med Fatmir Seremeti på Malmö Idrottsakademis hemsida.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics. Varje vecka presenteras en ny sport.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link