Hoppa till sidans innehåll

IBSA om judon: ”Det kommer att bli en förändring”

25 OKT 2016 11:50
Nicolina Pernheim har länge kämpat för rättvisare tävlingsklasser i Paralympics judotävlingar. Nu meddelar IBSA att man kommer att inleda en förändringsprocess.
  • Skapad: 25 OKT 2016 11:50

I tre raka spel har Nicolina Pernheim, som inte ser någonting, tvingats tävla mot seende motståndare – eftersom Paralympics bara har en enda tävlingsklass i judo. Inte nog med att det har hindrat henne från att ta egna medaljer – hon menar även att det håller tillbaka sportens utveckling.

– Det är klart de är besvikna, de som ser sämst. Jag har fått mail och meddelanden via Facebook från personer som inte får chansen att tävla eftersom de även på hemmaplan konkurreras ut. Och det är väldigt deppigt att man gör allt man kan och så får man inte chansen. Det känns som om allt går jättelångsamt och det behövs mer folk som tar det på allvar, säger Nicolina Pernheim till P4 Göteborg.

I dagarna har i alla fall IBSA gett ett positivt besked – man kommer att inleda arbetet för att få till en ny, rättvisare klassindelning för judon.

– Det kommer att bli en förändring. Vi når det inte till Tokyo 2020 tror jag, men det ska komma en ändring och vi ska påbörja arbetet med det redan nu, säger IBSA:s president Jannie Hamneshoi.

Trots att det kan bli ytterligare ett sommarspel med de gamla reglerna, så ger Nicolina inte upp sin dröm om en Paralympics-medalj.

– Om jag väljer att satsa, då handlar det om att jag vill bli så bra att jag kan slå även seende, säger hon.

Lyssna på hela intervjun med Nicolina Pernheim här:

Foto: Karl Nilsson

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link