Hoppa till sidans innehåll

Hyllas efter hjälteinsatsen: ”Kändes självklart”

10 APR 2017 08:41
"Det var ett helt annat Stockholm – alla gick samman”, berättar förbundskaptenen i paratennis Niclas Rodhborn i Nyhetsmorgon.
  • Uppdaterad: 10 APR 2017 08:57

Till vardags är han förbundskapten för paratennislandslaget. I fredags var han en av tusentals hjältar i Stockholm som ställde upp med skjuts och boende för de som inte kunde komma hem efter det hemska dådet på Drottninggatan. 

– Jag har ett hem som räcker till mer än bara mig själv så det kändes som en självklarhet att hjälpa till. Jag har blivit uppfostrad att man ska hjälpa om man kan och såg att jag hade en möjlighet till att hjälpa mina medmänniskor, säger Niclas Rodhborn i Nyhetsmorgon i TV4

Under tre timmar körde Niclas oavbrutet på personer som behövde hjälp att ta sig hem då tunnelbanesystemet var helt avstängt. 

– Det var en otrolig respons och det var många som jag inte hann hjälpa. Men de personer som jag hann köra blev väldigt tacksamma. 

– Det blev ett helt annat Stockholm efter dådet. Alla går samman när något sådant här händer, det var en otroligt fin stämning i det hemska som hände. Terrorn vill att ska bli mer separerade, de vill att det ska bli mer rasism, det får det inte bli. Vi måste hålla ihop – vi får inte glida isär. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link