Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Helen Cooke: ”Vi gör framsteg, men har en lång väg att gå”

03 OKT 2014 17:08
Just nu pågår ett internationellt seminarium i Stockholm om makt, arbetsliv och funktionsnedsättningar. Vi har pratat med brittiska rekryteringsexperten Helen Cooke, som är en av de inbjudna föreläsarna.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:14

Helene Cooke, från My Plus Consulting, är en av världens ledande experter på att rekrytera personer med funktionsnedsättning till ledande befattningar i samhället. Idag är hon i Sverige för att delta på Sveriges Paralympiska Kommittés och JKL:s seminarium, där man bland annat kommer att diskutera varför det finns så få personer med funktionsnedsättning på ledande positioner inom näringsliv och samhälle.

– Jag arbetar med företag och organisationer för att bygga upp deras kunskap och självförtroende, och därmed ge dem förmågan att locka, rekrytera och stödja personer med funktionsnedsättning, säger Helen Cooke.

_DSC5046_1

Hon berättar att tio procent av studenterna på Storbritanniens universitet har någon form av funktionsnedsättning.

– För mig handlar den här frågan främst om talangfulla, begåvade individer. Och allt fler arbetsgivare förstår att de missar mycket om de inte anställer dessa personer. Vi gör framsteg, men har fortfarande en lång väg att gå.

Hon menar att det är en fråga om mångfald och perspektiv – vilket i slutändan är av yttersta vikt för ett företags affärer.

– Alla företag har sina kunder och klienter, och mycket handlar om att förstå dessa. Och de är aldrig enbart 20-åriga vita män eller 50-åriga lesbiska kvinnor, utan alltid en blandning av människor. Om företag inte förstår detta kommer de garanterat att hamna efter.

Läs en längre intervju med Helen Cook i nästa nummer av tidningen Handikappidrott.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link