Hoppa till sidans innehåll

Här är truppen som ska jaga medaljer i lag-VM

06 APR 2017 08:33
Förbundskaptenen, Daniel Ellermann har gjort sina val. Här är spelarna som ska representera Sverige i lag-VM i Para-bordtennis.
  • Skapad: 06 APR 2017 08:33

Mellan den 15-21 maj spelas lag-VM i Para-bordtennis i Bratislava, Slovakien. Nu har förbundskaptenen Daniel Ellermann tagit ut truppen som ska representera Sverige. Såhär säger han om uttagningarna. 

– Lagen i klass 3 och klass 8 var självklara uttagningar då båda lagen är etablerade internationellt och två väl inspelade lag. Båda lagen deltog även vid Paralympics i Rio där Emil och Linus tog silver i klass 8 medan Alexander och Victor åkte ut i kvartfinal mot toppnationen Tyskland.

–I klass 9 var det en betydligt svårare uttagning att göra. Daniel har under det senaste året klivit fram som en världsspelare i klass 9 men bakom honom har vi ingen på hög internationell nivå i den klassen. Valet föll då på att flytta upp Tobias Andersson som normalt spelar i klass 8. Här blir största utmaningen att spela ihop dessa två spelare i dubbel då de hittills har haft få tillfällen att spela tillsammans, säger Ellermann.

Hur stora är medaljchanserna? 
–Vår största chans på medalj har vi i klass 8 men samtidigt är det den största och jämnaste klassen. Vi hoppas och tror att Emil och Linus gör en lika bra turnering som i Rio vilket förmodligen kommer att krävas för att ta en medalj i klassen. Övriga av våra lag slår lite ur underläge men kommer de upp till en förhoppningsvis hög nivå har båda lagen chans att slåss om pallplaceringar, fortsätter Ellermann.

I truppen saknas två tunga pjäser, Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck. Lundbäck har genomgått en operetaion och är inte spelklar ännu medan Ahlquist inte bestämt sig om sitt landslagsspel. Det hade annars varit ett givet lag för Sverige på detta lag-VM.

Uttagna spelare
Alexander Öhgren, Västers BTK 
Victor Sjöqvist, KFUM Jönköping
Emil Andersson, Västers BTK
Linus Karlsson, Västers BTK
Daniel Gustafsson, Västers BTK
Tobias Andersson, KFUM Kristianstad

Ledare
Daniel Ellermann
Anders Sjöstedt
Marcus Sandberg, naprapat

Klasser
Lag herrar klass 3 Öhgren/Sjöqvist
Lag herrar klass 8 E. Andersson/Karlsson
Lag herrar klass 9 Gustafsson/T. Andersson

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link