Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Här är Rio-spelens maskot

26 NOV 2014 11:41
Han är turkos, gillar bossa nova och kan plocka fram vad som helst ur sin bladfrisyr. Möt Rio-spelens än så länge namnlösa maskot – och hjälp till att döpa honom.
  • Skapad: 26 NOV 2014 11:41

Nu har maskotarna presenterats för OS och Paralympics i Rio 2016. Paralympics-maskoten har hämtat inspiration från Brasiliens rika växtliv. Hans hår består av tropiska blad, och precis som växter är han i ständig förändring – han växer mot solen och övervinner hela tiden nya hinder, skriver arrangören på sin hemsida.

Vi får dessutom reda på att han sover på en näckros i en sjö i Tijuca-skogen och knappt behöver något mat, eftersom fotosyntesen ger honom all energi han behöver för att utöva alla paralympiska grenar. Han är, trots att bilden ovan antyder annat, alltid aktiv och förutom sport är hans stora passion brasiliansk musik, och då i synnerhet samba och bossa nova.
banner_650_480

Oba och Eba, Tiba Tuque och Esquindim eller Vinicius och Tom? Det är upp till allmänheten att döpa OS och Paralympics nya maskotar.

Givetvis har Paralympics-maskoten dessutom speciella superkrafter – han kan lösa problem genom att på Skalman-liknande manér plocka fram i princip vad som helst från sitt bladverk till hår. Men, poängterar spelens arrangörer, han skulle aldrig använda sina superkrafter för att prestera bättre i en tävling…

Hans bästa polare är den olympiska maskoten. Båda saknar dock fortfarande namn – så gå in och rösta på dina favoritförslag på www.rio2016.com.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link