Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Han tar sikte på världseliten

11 SEP 2017 15:18
Paratrap är eventuellt påväg in i det Paralympiska programmet och Sveriges Peter Hillbom har siktet inställt på världstoppen. "Jag sätter enorm press på mig själv".
  • Uppdaterad: 12 SEP 2017 13:22

Under Parlympics 2020 finns det möjlighet att paratrapen blir en testgren. 2024, i Paris, gör sporten troligen officiell Paralympics debut och Peter Hillbom vet vem som kommer vara med och slåss om de mest värdefulla medaljerna – han själv. 

Efter att ha tagit paus 2008 är han nu tillbaka i sportskyttevärlden. Tillsammans med sin tränare Håkan Dahlby, OS-silvermedaljören från London 2012 i dubbeltrap, har de siktet inställt på världstoppen och världsrekordet. 

– Jag sätter otroligt press på mig själv och i mina ögon är det rekord som gäller just nu inget bra världsrekord (126 av 150 träff). Det är 21 av 25 träff i en serie och det är alldeles för dåligt enligt mig. Jag är nöjd när jag snittar runt 23 av 25 och jag ser inga som helst problem med att jag kommer att nå dit i framtiden, säger Peter Hillbom till Uppsala Nya Tidning

Just nu är Peter rankad som nummer 13 i Sverige inom olympisk trapp – en placering som är mäkta imponerande då han tävlar mot personer som inte har någon funktionsnedsättning. 

– Ja, det är ju inte funktionsnedsatta jag tävlar mot i Sverige. Jag är med på SM-nivå för icke funktionsnedsatta, så det är klart att jag är nöjd.

– Trapskyttet handlar mycket om svingen i kroppen, om att få geväret i sidled och är du stående är förstås allt lättare. När man sitter i rullstol tappar man tre leder, man tappar fotled, knäled och höft. Det blir en helt annan situation och en annan teknik, säger Peter Hillbom till UNT. 

Läs mer: Lerduveskyttarna som skjuter mot alla odds

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link