Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Nauclér

Hans Säfström: ”Det har gått bättre än vad vi hade hoppats”

17 MAR 2014 00:46
Paralympics i Sotji är över. Svenska truppchefen Hans Säfström är nöjd och ser flera orsaker till varför det blev ett så lyckats spel ur blågul synvinkel.
  • Skapad: 17 MAR 2014 00:46

Paralympics är över för den här gången – och det har varit ett väldigt lyckat spel, både sett till det stora intresset och de svenska framgångarna. Vi hade kanske hoppats att curling- och kälkhockeylandslagen skulle placera sig lite högre upp – men å andra sidan plockade skidåkarna Helene Ripa och Zebastian Modin medaljer på löpande band.

– Jag är väldigt nöjd. Det har gått bättre än vad vi hade hoppats. Vi hade sagt att vi ska försöka göra bättre ifrån oss än de senaste spelen, försöka klättra i medaljligan och ta medaljer av högre valör, säger Sveriges truppchef Hans Säfström till SVT Sport.

Men han poängterar samtidigt att man även haft som mål att alla aktiva efteråt ska kunna känna att de haft de rätta förberedelserna och kunnat toppa formen lagom till spelen.

– Och det har vi verkligen fått bevis på, inte minst uppe i Laura på skidstadion där de har toppat ordentligt.

Han menar att en nyckel till framgångarna är att man gav både Helene Ripa och Zebastian Modin tidiga klartecken. De fick reda på att de var klara för spelen redan i maj förra året.

– Vi sa att om ni bara håller er friska och laddar upp på rätt sätt så är ni med, vi har inget krav på att ni ska prestera på försäsongen. Det tror jag var ganska skönt för dem. Vi har försökt att ge tidiga klartecken de senaste spelen, eftersom vi har märkt att de som är på rätt nivå då kan förbereda sig bättre och inte behöver stressa med flera formtoppar, säger Hans Säfström.

En nyhet för i år var att man använde samma vallateam som under OS.

– Det har varit väldigt lyckat. Självklart har det betydelse att aktiva har bra skidor, men också vetskapen att de har precis samma grejer som de som var här ett par veckor tidigare. Det är väldigt glädjande att vi kunde fortsätta den svenska OS-truppens framgångar.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link