Hoppa till sidans innehåll

Gunilla Wallengren: ”Jag är bättre rustad än någonsin”

08 SEP 2016 13:43
Rullstolsåkaren Gunilla Wallengren hoppas dra nytta av erfarenheterna från Peking och London.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2016 13:47

Rullstolsåkaren Gunilla Wallengren gör sitt tredje raka Paralympics. Nu hoppas hon att rutinen ska tala till hennes fördel i Rio.

– Det är mycket runt omkring som kan påverka ens prestation, som man kanske inte känner till innan man varit med. Nu vet jag vad jag behöver tänka på för att ladda rätt och fokusera på rätt sätt. Jag är bättre rustad än någonsin, tack vare de två tidigare sommarspelen, säger Gunilla Wallengren.

I Rio kommer hon att köra sträckorna 800 m, 1500 m och 5000 m.

– Min dröm är att ta guld, men jag vet att det kommer bli tufft. Det är hård konkurrens, vi är några som vill samma sak. Men först och främst ska jag ta mig till finalerna, det är prio ett. Väl där kan allt hända.

Eftersom Ryssland är avstängt från Paralympics kommer Gunilla slippa ett par av hennes tuffaste konkurrenter, bland annat Natalia Kocherova och Akzhana Abdikarimova – som hon hade minst sagt tuffa duster med under EM i Grosseto i somras.

– Det är jättetrist att det ska behöva bli så här. Jag gillar inte kollektiv bestraffning, och tycker inte att det är rätt väg att gå. Men samtidigt måste man göra någonting åt dopningen. För min del borde det bli lite lättare konkurrens, men jag vill inte vinna för att folk är borta. Man vill möta alla de bästa, säger Gunilla Wallengren.

På måndag inleds Paralympics för Gunillas del, med kvalheat på 1500 meter (T54).

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link