Hoppa till sidans innehåll
Foto: Brasiliens paralympiska kommitté Viktoria Karlsson hoppade 4.38 i längd.

Friidrottslandslaget tar med sig mycket från Rio-resan

24 MAJ 2016 10:28
Rios Grand Prix-tävling blev en nyttig och lärorik erfarenhet för det svenska friidrottslandslaget.
  • Skapad: 24 MAJ 2016 10:28

Sista tävlingsdagen av Rios Grand Prix bjöd på flera fina resultat av svenskarna. Per Jonsson och Tobias Jonsson sprang 200 meter på 24.61 respektive 24.38, Stephanie Ydström gjorde 400 meter på 64.60 och Viktoria Karlsson hoppade 4.38 i längd. Dessutom satte Viktoria nytt personligt rekord på 200 meter, med tiden 31.79.

– Vickans PB på 200 meter, Steffis kanonlopp på 400 meter och Mohammads stöt som var en centimeter från svenskt kulrekord är topparna på resan, summerar förbundskapten Magnus Olsson tävlingarna.

Men resultaten stod aldrig i fokus för den svenska truppen, som snarare såg tävlingen som en viktig förberedelse inför Paralympics.

– Det var mycket nyttigt och lärorikt att göra resan, främst gällande tidsskillnaden och hur många dagar det tar att komma i tävlingsform. Minst tio dagar kommer att krävas på plats för att kunna prestera på topp. Nu hade vi hälften, och resultaten och utvärderingarna av aktiva och ledare visar att det var för lite.

Andra viktiga erfarenheter var att göra själva resan, prova på tävlingsarenan och uppleva alla sevärdheter – vilket gör att de aktiva kommer ha lättare att fokusera på det idrottsliga under Paralympics.

– Dessutom knöt vi band med våra danska vänner i ”5 nations – 1 team” och testade resvägen mellan boendet och arenan, som var en positiv överraskning. Det var också nyttigt att få känna på den nya landslagsledningen och hur vi jobbar i skarpt läge. Vi hade dagliga möten och utvärderingar, som vi kommer att presentera för förbundet, säger Magnus Olsson.

I veckan står en GP-tävling i Schweiz på programmet, och därefter väntar bland annat IPC:s EM i Italien och INAS EM i Turkiet.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link