Hoppa till sidans innehåll

Förlust i bronsmatchen: ”Spelar otroligt dåligt”

17 SEP 2016 19:08
Paralympics slutade inte som Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck ville. Sydkorea vann kampen om bronset med 2-1, och svenskorna missade prispallen. ”Vi ville så gärna vinna, och att Ingela skulle få den här bronsmedaljen”, säger Ahlquist
  • Uppdaterad: 17 SEP 2016 19:19

Bronsmatchen började på sämsta tänkbara sätt. Sydkoreanerna Young Jung och Oejung Kang vann den inledande dubbelmatchen med 3-0. Starten sänkte svenskduon, som nu behövde vinna båda sina singelmatcher för att ta hem bronset.
- Vi behöver spela mycket bättre om vi ska vinna. Jag ville så mycket, och då blev jag stressad och nervös istället, säger Anna-Carin Ahlquist.I singeln som följde var Ahlquist inställd på att möta Jung – men Sydkorea hade vänt laget. Stressen och nervositeten hängde kvar i matchen mot Kang, som vann första set med 11-7. Anna Carin lyckades komma in och vända matchen med tre raka setvinster, men var ändå missnöjd med sin insats.
Jag är oerhört stressad och nervös i både dubbeln och singeln. Spelar inte alls bra, säger Ahlquist. Med 1-1 i matcher skulle Lundbäck därmed återigen behöva möta Jung, som under tiden i Rio varit något av ett mardrömsmotstånd. I singelturneringen möttes de dels i gruppspelet, dels i bronsmatchen – Jung vann båda. Den avgörande singeln i dagens bronsmatch hade kunnat bli Lundbäcks revansch. Tyvärr blev det ännu en vinst för Jung, trots starkt svenskt spel.
- Jag spelar bra och har rätt taktik, men jag har inte mer att ge och hon är duktig. Hon passar mig dåligt helt enkelt, säger Ingela Lundbäck.
Silverlaget från London 2012 lämnar Rio med stor besvikelse. Anna-Carin hade hoppats på guld i både singeln och dubbeln, men fick nöja sig med ett brons i singelturneringen. Ingela åker hem tomhänt.

- Jag är ju här för medaljer, och tar ingenting. Fruktansvärt tråkigt, säger Ingela Lundbäck.Efter matchen ville svenskorna inte ge några löften om framtiden – men hoppet verkar inte helt ute.

- Vi får ta tid och fundera på det, men det är det här vi älskar att göra, säger Anna-Carin Ahlquist.

Skribent: Daniel Säfström
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link