Hoppa till sidans innehåll

Förbundskaptenen: ”OS-framgångarna ger oss inspiration”

18 FEB 2014 10:33
På måndag åker svenska skidlandslaget till Italien för att finslipa formen inför Paralympics. Vi har pejlat läget med förbundskaptenen Fredrik Uusitalo.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2014 17:08

Hur laddar ni de sista veckorna inför Sotji?

– Vi kommer att ladda upp i Ridnaun i Italien. Syftet är att acklimatisera sig till höjden och att ladda energi på en härlig ort. Här finslipas också de sista detaljerna i teknik, säger Fredrik Uusitalo.

Hur är formen för Zebastian Modin och Helene Ripa?

– De tränar hårt och planenligt inför vad som komma skall. Så just nu är de ganska slitna, men snart så är det dags att släppa upp träningen och då hoppas vi också att formen kommer.

Vilka är de viktigaste faktorerna för att det ska gå bra i Sotji?

– Det gäller att hålla sig frisk och att göra förberedelserna de sista veckorna på ett bra sätt. Väl på plats är banbesiktning, taktik och teknisk disponering av loppen viktiga bitar, men så klart också vallabiten.

Vad har du för förväntningar på Paralympics?

– Jag ser verkligen fram emot detta spel. Jag har, tillsammans med Anna-Maria Nilsson, haft förbundskaptensrollen snart två år och därigenom fått följa Zebastians och Helenes utveckling, vilket har vart ett stort privilegium. De båda har utvecklats mycket på flera plan. Jag vet att detta så klart betyder mycket för dem och vårt mål har hela tiden vart att skapa förutsättningar för att de ska kunna prestera bra, oavsett tävling. Detta står vi fast vid. Det kommer bli häftigt att åka dit. Vi ska förbereda oss så bra vi kan. Vad de andra nationerna sedan gör kan vi inte påverka.

Följer ni OS? Blir ni inspirerade av helgens svenska skidframgångar?

– Självklart gör vi det och det är en riktig boost att se de svenska åkarna dominera så som dom gör, det ger mycket inspiration även till oss.

 

Den 8 mars inleder Zebastian Modin Paralympics med 7,5 kilometer skidskytte. Helene Ripas första lopp är 15 kilometer klassiskt, den 10 mars.  

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link