Hoppa till sidans innehåll

Enkel premiärseger för Olsson/Wallin

11 SEP 2016 01:41
En komfortabel seger i öppningsmatchen. Men redan under söndagen sätts Dan Wallin och Stefan Olsson på ett rejält prov. ”En riktig nyckelmatch”, säger Stefan Olsson.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2016 15:19

Öppningsmatchen för hyfsat nya dubbelparet Dan Wallin och Stefan Olsson (regerande paralympisk mästare) blev en behaglig resa. Amerikanerna Jon Rydberg och Steve Baldwin besegrades enkelt i två raka set – 6-3 och 6-2. Men duon var ändå inte helt nöjd med inledningen.
– Det är alltid lite nervöst i en öppningsmatch, säger Dan Wallin och fortsätter:
– De slog inte så hårt och då måste vi sätta fart på bollen. Och då är det svårt att få in bollarna, det är lätt att man drar ut eller i nät.
– Vi var lite stela i början båda två. Det släpper stundtals men vi måste spela upp oss som tusan för att ta nästa, säger Stefan Olsson.

Hur viktigt var det att ändå vinna så pass enkelt som ni gjorde i första matchen?
– Det var en jättebra första match. Det var bra att vi fick de här så att vi inte åkte på de seedade med en gång. Nu kan vi bara spela upp oss, säger Stefan Olsson.

Målsättningen är en kvartsfinal och under söndagen sätts Dan Wallin och Stefan Olsson på prov. Då väntar fjärdeseedade Frederic Cattaneo och Michael Jeremiasz. Duon är en av turneringens stora guldfavorit. 
– Kan vi skaka dem har vi världens chans i en kvartsfinal. Så det är en riktig nyckelmatch. Kan vi ta dem skulle vi lika gärna kunna ta oss till en semifinal, säger Stefan Olsson.

Wallin och Olsson har tidigare mött fransoserna i ett tränings-set som slutade med knapp förlust – 7-6. 
– Vi vet att vi kan höja oss ännu mer. Och det är lite samma visa som i dag – de slår lite hårdare men de försöker inte göra för mycket med bollen ändå. De gnetar mycket och vi försöker gå för slagen. Så sätter vi fler procent av slagen tror jag att vi vinner över dem, säger Stefan Olsson.

Skribent: Anton Lernstål
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link