Hoppa till sidans innehåll

Ellinor Axelsson-Vaughn: ”Det ska bli väldigt spännande”

11 AUG 2016 11:41
Ellinor Axelsson-Vaughn ser fram emot sitt första Paralympics. Här berättar Eskilstuna-skytten om förberedelserna inför Rio.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2016 11:46

Det är bara några veckor kvar till Rio. Hur är känslan?
– Just nu känns det väldigt bra. Det ska bli väldigt spännande att få uppleva det, eftersom det är mitt första Paralympics, säger Ellinor Axelsson-Vaughn.

Hur är dagsformen?
– Väldigt bra, det går åt rätt håll just nu. Jag är väldigt nöjd med min träning den här sommaren.

Hur ser dina förberedelser ut de sista veckorna inför spelen?
– Från och med idag kommer jag ha lite ledigt, för jag har i princip tränat hårt hela året. Jag kommer att ha ungefär en vecka ledigt, sen ska jag träna de sista veckorna. Och vi åker iväg på träningsläger i Rio, innan själva spelen börjar.

När åker ni?
– 21 augusti, och vi blir kvar i Brasilien tills spelen startar. Det blir perfekt med en lite längre omställningsperiod, med tanke på tidsskillnaden och allt runt omkring.

Det är ditt första Paralympics. Vad har du för förväntningar på själva upplevelsen?
– Det kommer nog att bli väldigt häftigt. Det ska bli kul att få uppleva det som så många har pratat om. Jag ser mest fram emot min egen tävling, och se hur känslan blir där. Kommer det att kännas annorlunda, det är jag väldigt nyfiken på.

Vilka grenar kommer du att skjuta i?
– Jag skjuter i klassen som heter SH2, både stående och liggande. Så jag har två grenar, båda på 10 meter. Vi har även en 50-metersgren, men den är inte paralympisk.

Har du något resultatmål?
– Nej, men jag vill se och lära. Sen kanske jag kommer att sätta upp mål för mig själv under tävlingsdagarna, men just nu har jag inget resultatmål. Utan det handlar bara om att göra mitt bästa och vara där och uppleva allting.

Du har en minst sagt rutinerad lagkamrat i form av Jonas Jacobsson. Vad kan du lära av honom?
– Det är absolut bra att ha med honom, som är rutinerad och känner ett lugn i allting. Han är kan redan allt, är stabil och kan bidra med tips.

 På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics. Varje vecka presenteras en ny sport.

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link