Hoppa till sidans innehåll

Efter Wimbledon – tar sikte mot Tokyo: "Vore drömmen"

06 SEP 2017 09:19
Det blev en historisk Grand Slam-titel i Wimbledon för Stefan Olsson under sommaren. Nu, bättre än någonsin, är blicken riktad på nya titlar. "Har aldrig varit såhär bra".
  • Uppdaterad: 06 SEP 2017 10:16

Se reportaget där Stefan Olsson berättar om känslorna efter sin livs viktigaste serv och drömmen om ytterligare ett Paralympics.  

Vi möter Stefan Olsson utanför tennishallen i Falun. Det är här, i lugnet, han har skapat den världstennisspelare han är. I somras tog han sin första Grand Slam-titel och inte vilken som utan den i Wimbledon. En titel som för den 30-årige svensken är belöningen efter år av hårt slit. 

– Det är den största singeltiteln som jag vunnit någonsin. Jag trodde att jag var tillbaka på mitt max till 2016 men det har visat sig vara 2017 som är året då allt fungerar, säger han med ett leende. 

Det är inte bara tennisen som fungerat under 2017, utan även familjelivet. I januari blev Stefan pappa åt sonen Vincenzo och han menar att det är kanske den största anledningen till framgångarna under året. 

– Nu finns det någonting mer än bara tennisen, det finns något att komma hem till även om jag älskar min fru över allt annat också. Det är inte bara äta-sova-skita tennis längre. 

Det är drygt en månad sedan han kastade upp bollen och servade hem sin första Grand Slam-titel i Wimbledon. En serv som gjort en vidare satning på tennisen verklig. En serv som bevisar för tennisvärlden att en 30-årig svensk är bättre än någonsin. En serv som fått Stefan Olsson att blicka fram mot Paralympics i Tokyo 2020.

– Att kanske avsluta karriären med en sådant stort mästerskap vore drömmen. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link