Hoppa till sidans innehåll

Efter Rio: Fredriksson fokuserar på favoritdistansen

03 OKT 2016 23:51
Mikael Fredriksson satte tre svenska rekord under Paralympics i Rio. Men för att hänga på den yttersta världseliten väljer han nu att fokusera mer specifikt på 50 meter frisim.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2016 00:03

Under Paralympics blev det två sjunde- och två åttondeplatser – och tre svenska rekord – för Mikael Fredriksson, som är nöjd med sin prestation, även om han hade hoppats på lite bättre placeringar.

– Jag åkte ju inte dit för att slåss om sjunde-åttondeplatser. Alla är ett snäpp bättre när det är Paralympics. Alla har lagt ner lite extra tid och det har ju jag också gjort, säger Mikael Fredriksson till Härryda-Posten.

För att öka sina chanser till framtida topplaceringar väljer han nu att fokusera mer på en enda distans.

– Nu tänker jag ta min satsning ett år i taget och lägger om så att jag satsar mer specifikt på 50 meter frisim. Innan har jag satsat på alla distanserna men nu börjar de andra bli så snabba att jag behöver snäva ner min satsning.

I Rio blev det svenska rekord på 150 meter medley, 50 meter ryggsim och 200 meter frisim. Men under finalen av just 50 meter frisim tappade han oturligt balansen på startpallen.

– Jag stod kvar på pallen men fick en helusel start. Det var synd för det fanns ganska mycket i kroppen, just frisimmet hade kunnat bli min bästa distans, säger han.

Nästa stora mästerskap för Mikael är VM i Mexiko 2017.

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link