Hoppa till sidans innehåll

Efter genrepet: "Vi är redo"

03 OKT 2017 11:09
Sverige hade genrep under helgen inför det Paralympiska kvalet nästa vecka. Två segrar och två förluster blev facit. ”Vi har ett psykologiskt övertag”.
  • Skapad: 03 OKT 2017 11:09

Under helgen var det svenska paraishockeylandslaget i Norge för att spela dubbelmöte mot Norge och Tyskland. Det blev dubbla förluster mot Norge och dubbla vinster över Tyskland. Ett Tyskland som kommer till Östersund nästa vecka. 

Vi har ett psykologiskt övertag på tyskarna och det var inget muntert gäng som åkte hem från helgen med fyra förluster. Jag vet att de brukar säga att det kvittar hur bra de spelar, när de väl ska möta Sverige i en viktig match så rasar allt, säger lagkaptenen Peter Ojala. 

Efter VM i våras har det hänt en hel del i det svenska laget. Bland annat har Erik Vikström kommit in som ny förbundskapten. Ett byte som gett laget en nytändning. 

TV: Ojala kaxiga hälsning: "Vi ska till Paralympics"

– Så är det alltid med en ny röst i omklädningsrummet och Erik har fått ihop det väldigt bra tillsammans med Timo. Vi spelar mer som ett lag nu istället för att driva puck själva. I andra matchen mot Tyskland var vi riktigt bra och de var knappt över på vår planhalva, säger Ojala.

Vad tar ni med er till Östersund nästa vecka? 
– Vi tar med oss att vi är väl förberedda inför kvalet och framförallt att vi har ett psykiskt övertag på resten av lagen. 

Helgens resultat: 
Norge - Sverige 3–0
Sverige - Tyskland 2–1
Sverige - Norge 1–5 
Tyskland - Sverige 2–3 

Det Paralympiska kvalet i Östersund börjar på måndag den 9:e oktober. Du hittar mer information om  turneringen via www.winterparasport.com

 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link