Hoppa till sidans innehåll

Efter EM-silvret: ”Inte många som hade räknat med det”

10 JUL 2017 14:43
En dryg vecka har gått sedan EM-silvret bärgades och eftersmaken hänger fortfarande kvar. ”Det var inte många som trodde att vi skulle gå så långt”.
  • Skapad: 10 JUL 2017 14:43

Sverige kom till Tyskland och EM med en rad nya spelare som bytts ut mot tidigare nyckelspelare. Målet inför turneringen var att bli minst fyra och kvala till VM i Sidney nästa år. Det blev silver – något som inte många trodde inför mästerskapet. 

– Det var svårt att veta hur det skulle gå med så pass mycket nytt folk i truppen. Jag tycker det var skönt att vi satte upp ett realistiskt mål för att inte behöva känna någon press på oss, säger Stefan Jansson som blev utnämnd till bäste spelare i sin klass

Det blev även Tomas Hjert och Tobias Sandberg blev utnämnd till MVP (Most Valuable Player) i turneringen. 

– Med de förutsättningarna vi har är det väldigt bra. Storbritannien har runt 300 rullstolsspelare att välja mellan medan vi har 40. Då är det riktigt starkt att ta silver och även ha turneringens mest värdefulla spelare, säger Jansson. 

Den match som sitter kvar på näthinnan är semifinalen mot grannlandet Danmark som inför turneringen gick ut med att de skulle ta guld. Det var dock Sverige som drog längsta strået i rysaren och kunde vinna med 57-56. 

– Danskarna var otroligt taggade och siktade på guldet. Att vinna den matchen och ta oss till final var det inte många som trodde att vi skulle göra, säger Jansson. 

I finalen mot Storbritannien var dessvärre krafterna slut hos svenskarna och de fick nöja sig med ett silver. En medalj som skapar goda förhoppningar inför framtiden. 

– Vi håller hög klass i Europa och fortsätter vi att jobba hårt kan vi förhoppningsvis konkurrera med övriga länder.  

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link