Hoppa till sidans innehåll

”Det ser bra ut för framtiden”

14 APR 2015 11:31
Helgens kandidatcamp inför Rio 2016 samlade rekordmånga idrottare. För många var det en helt ny upplevelse – vilket lovar gott inför framtida Paralympics.
  • Skapad: 14 APR 2015 11:31

I helgen presenterade Sveriges Paralympiska Kommitté en kandidatlista för Rio 2016. I samband med det samlade man runt hundra idrottare, samt ett antal ledare och sponsorer på ett kandidatcamp i Upplands Väsby utanför Stockholm.

– Vi har aldrig tidigare haft ett camp så här tidigt och med så här många deltagare. Vi brukar ha en träff i oktober eller november, nu körde vi före starten av årets säsong, säger Henrik Hjelmberg, kommunikationsansvarig på SHIF/SPK.

Campet innehöll bland annat massor av information, en pressträff och föreläsningar. Hemlig gästföreläsare var norrmannen Cato Zahl Pedersen.

– Han har bland annat tagit 13 paralympiska guld och bestigit Mount Everest. Han är ett levande bevis på att allt är möjligt, och bjöd på en väldigt inspirerande föreläsning som genererade många skratt och applåder.

För många av deltagarna var det första gången på ett paralympiskt kandidatcamp.

– Jag skulle uppskatta att ungefär hälften aldrig har med varit på ett Paralympics. Det betyder att vi har en hel del nya, lovande idrottare med, och att det finns en bra tillväxt och framtid för svensk handikappidrott, säger Henrik Hjelmberg.

Här finns listan på alla kandidater.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link