Hoppa till sidans innehåll

Den viktigaste ledarresan inför spelen avklarad

07 MAR 2016 14:32
Under den senaste veckan har majoriteten av ledare och förbundskaptener för våra Paralympiska kandidater, tillsammans med truppledningen, varit i Rio och fått information från Rio 2016 organisationskommitté, sett tävlingsarenorna och – inte minst – det blivande svenska boendet.
  • Skapad: 07 MAR 2016 14:32

– Det viktigaste är att våra aktiva ska få de bästa förutsättningarna vi kan ge så att de ska kunna prestera som bäst när det gäller som mest. Därför är den resa vi gjort nu ytterst viktig för samtliga ledare. Den lägger grunden för en direktinformation till kandidaterna som bidrar till och en mer komplett bild av vad som väntar för de som slutligen blir uttagna, säger Sveriges truppledare Hans Säfström

Av just den anledningen har nu idrotternas ledare i de flesta fall fått chansen att ställa frågor direkt till de som ansvarar för respektive arena. De har dessutom varit på plats för att se vart deras idrotter ska avgöras om sex månader från idag.

Spelen närmare sig onekligen för var dag som går, ytterst påtagligt en dag som denna när det är prick sex månader kvar till invigningen av vad som på förhand lyfts fram med förväntningar om att de ska bli de bästa spelen någonsin.

Vad som redan nu står klart ur ett svenskt perspektiv är att antalet kandidater som fortfarande har en chans att kvala in idag, gör att möjligheten för en svensk trupp som är större än vid senaste sommarspelen skulle kunna vara möjlig.

Det återstår dock att se om kandidaternas idrottsliga förberedelser och prestationer på vägen mot spelen räcker till för att den bilden skulle kunna bli verklighet.

Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link