Hoppa till sidans innehåll

Debutanten tog Sveriges första guld: ”Känns grymt bra”

11 SEP 2016 23:31
Sveriges första guld under Paralympics i Rio är bärgat. På 100 meter bröstsim krossade Karl Forsman, 19, allt motstånd. ”Jag fick inte ut max”, säger succédebutanten.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2016 00:00

Han var snabbast i försöken på 100 meter bröstsim (SB5) – och när det väl blev dags för final var det aldrig något snack. Karl Forsman, blott 19 år, krossade allt motstånd – och bärgade Sveriges första guld under Paralympics i Rio på tiden 1.34.27.
– Det känns precis som jag trodde det skulle kännas. Det är det här jag haft som mitt mål, så det känns skönt att kunna prestera. Jag är glad, absolut, men det får bli att varva ner lite och ta in allt, säger debutanten.

Vid vändningen var han 24 hundradelar bakom sydkoreanen Woo Geun Lim, men redan vid 60-meterspasseringen var Forsman förbi.
– Då släppte jag lite på farten. Jag kände att det skulle räcka. Jag blev lite stressad i början, men jag tycker att jag hanterar det bra, menar 19-åringen från Östersund.
– Det känns grymt bra,

Forsman berättar att han inte ens körde maximalt under den sista biten av loppet.
– Jag behövde inte det. Jag försökte bara bibehålla farten efter att jag gick förbi. Det är det som är tricket – att simma kontrollerat, säger guldmedaljören, som vet hur han ska fira.
– Käka mat och spela pingis.

Guldet var Sveriges tredje medalj under Paralympics i Rio. Tidigare har Maja Reichard tagit brons – och Joackim Norberg fixat ett silver.

Foto: Elias Håkansson

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link