Hoppa till sidans innehåll

David Lega: ”Idrottare är inte utrikespolitiker”

06 MAR 2014 10:30
Det är inte rimligt att svenska idrottare ska bojkotta Paralympics, menar simlegenden David Lega, numera kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborg.
  • Skapad: 06 MAR 2014 10:30

Senaste veckan har det höjts röster om att Sverige, och andra länder, bör bojkotta Paralympics på grund av Rysslands agerande på Krimhalvön i Ukraina. David Lega har skrivit ett intressant inlägg i debatten på sin blogg.

– Jag skrev redan när OS började för tre veckor sedan om att IOK borde ta större ansvar och inte lägga OS i länder som Ryssland, som kränker olika minoriteters rättigheter och har en begränsad yttrandefrihet och begränsad frihet för journalister, skriver David Lega.

Han menar att IPC, Internationella Paralympiska Kommittén, bör överväga att ställa in Paralympics på grund av konflikten i Ukraina.

– Däremot tycker jag inte att det är rimligt att svenska idrottare ska bojkotta Paralympics om det inte ställs in. Idrottare är inte utrikespolitiker och det är inte rimligt att de tvingas att ta ett sådant beslut. Jag har däremot inget emot om någon idrottare på eget initiativ visar sin åsikt, som till exempel Emma Green gjorde när hon målade sina naglar i regnbågsfärger under friidrotts-VM i höstas.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link