Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Christian Hedberg: ”Vi har något bra att bygga på”

24 APR 2014 17:47
Kälkhockey: En dryg månad efter Paralympics har Sveriges forward Christian Hedberg hunnit smälta intrycken från Sotji.
  • Uppdaterad: 24 APR 2014 18:12

Christian Hedberg från Hedemora gjorde sitt första Paralympics i Sotji – och det blev ett spel som med råge levde upp till hans förväntningar, trots att det svenska laget slutade på åttonde och sista plats.

– Det är svårt att beskriva med ord, känslan att komma in på invigningen när jublet möter en. Och att få spela inför nästan fulla läktare, säger Christian Hedberg, som till vardags representerar Nacka HI.

Han har länge varit en nyckelspelare i Faluns rullstolsinnebandylag, men började satsa på kälkhockey först hösten 2013. Inför Paralympics tog han ett break med innebandyn för att kunna satsa helt på kälkhockeyn. Sin egen insats i Sotji är han nöjd med.

– Ja, jag är ingen nyckelspelare, utan en avlastningsspelare. Jag hade som mål att spela två minuter per match, och det gjorde jag. Jag har lärt mig mycket av att se andra spelare. Nu återstår det stora – att skapa min egen spelstil. Som lag gjorde vi bra ifrån oss. Vi har kämpat tillsammans och visat att vi har något bra att bygga på inför framtiden.

Nu är årets kälkhockeysäsong över – men Christian kommer knappast att ligga på latsidan.

– Nu har jag som mål att vara med i cykel-SM i Götene i sommar. Sen ska jag försöka att hitta tillbaka till en mångsidig träning. Jag har funderingar på att börja bryta arm som komplementsträning till hockeyn, för att få snabbare armar.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link