Hoppa till sidans innehåll

ATG och Parasport Sverige förlänger samarbetet

18 AUG 2015 08:30
ATG förlänger sitt avtal som Sveriges Paralympiska Kommittés och Parasport Sveriges huvudsponsor i fyra år tom 2018. ATG fortsätter i och med det sitt engagemang som ger Parasport Sverige och – inte minst – svenska paralympier bättre förutsättningar.
  • Skapad: 18 AUG 2015 08:30

...

förutsättningar för sina elitsatsningar inför Paralympics i Rio 2016 och Pyeongchang 2018.

 

- Vi på ATG är väldigt stolta att vi under många år varit delaktiga i de svenska framgångarna inom idrott för män och kvinnor med funktionsnedsättning. Det känns självklart att fortsätta vara med och bidra de kommande fyra åren. Nu ser vi fram emot nya medaljer under Paralympics i Rio 2016, säger Maria Guggenberger sponsorchef ATG.

 

– ATG har genom sitt engagemang varit med och lyft vår absoluta elit mot nya höjder under en lång tid. Att ATG väljer att fortsätta driva den ambitionen under ytterligare en fyraårsperiod känns otroligt roligt, säger Hans Säfström, Parasport Sveriges sportchef och truppledare inför Paralympics i Rio.

 

ATG har varit sponsor sedan 1995 och stödet från ATG och Olympiatravet har varit av mycket stor betydelse för den paralympiska verksamheten. Sedan 2007 är ATG huvudsponsor till Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige. Sponsorskapet har bidragit till att stötta både individer och lag till individuellt anpassade förberedelser vilket sedan en lång tid bidragit till svenska paralympiska medaljer.

 

 

 

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATGs överskott, ca 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

 

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 19 idrotter. Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar. Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF. Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link