Hoppa till sidans innehåll

Arenor och byggen inspekterade i Rio

08 MAJ 2014 12:32
I fyra dygn har delar ur den svenska truppledningen – tillsammans med representanter från ytterligare 16 nationer från fem världsdelar – följt förberedelsearbetet i Rio inför Paralympics 2016. Slutsats: Där det förra året bara syntes grus, börjar arenastrukturer nu ta form.
  • Skapad: 08 MAJ 2014 12:32

I fyra dygn har delar ur den svenska truppledningen – tillsammans med representanter från ytterligare 16 nationer från fem världsdelar – följt förberedelsearbetet i Rio inför Paralympics 2016. Slutsatsen är att förberedelserna går åt rätt håll. Arenastrukturer börjar ta form om än bara som stålskelett. Men det finns givetvis otroligt mycket kvar att göra.

Under resan har mängder av fakta samlats in. Byggnationen av den paralympiska byn inspekterats, samtliga arenabyggen besökts, även besök på de få befintliga arenor som ska få smärre justeringar samt en gedigen information från organisationskommittén för spelen har tagits del av.

– Genom att vara väl förberedda kan vi ge bästa möjliga förutsättningar för den svenska truppen. Därför är det viktigt att vara här i ett tidigt skede och skaffa sig känslan för staden, arenastrukturen och miljön, säger Hans Säfström.

Med två år och fyra månader kvar till elden brinner i Rio kan man redan nu konstatera att spelen kommer att gå till historien och rekord. Antalet deltagare är högst hittills och det blir första gången Paralympics arrangeras i Sydamerika.

Snabba fakta:

Paralymics i Rio arrangeras 7-18/9 2016. 

Temperatur vid den årstiden är: min 16 C, Max 34 C

Spelan arrangeras i slutet av Brasiliens vintertid

Detta blir första spelen i Sydamerika

Det kommer att finnas två  Olympic parks (Barra & Deodoro)

1 Paralympisk by

nya idrotter är Para-kanot & Para-triathlon

Det blir de största Paralympiska spelen någonsin

 

Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link