Hoppa till sidans innehåll

Andra förhandsuttagningen inför Rio 2016

10 NOV 2015 22:30
Sveriges Paralympiska Kommitté gör idag sin andra förhandsuttagning inför Paralympics i Rio. Två aktiva och ett lag får nu klartecken för att ingå i truppen till spelen som hålls i Rio 7-18 september 2016. Karl Forsman (simning), Anna-Carin Ahlquist (bordtennis) samt laget i rullstolsrugby får grönt ljus.
  • Skapad: 10 NOV 2015 22:30

Rullstolsrugby – lag

Vi ger officiellt klartecken till att Sveriges rullstolsrugbylag. 
I och med silvermedaljen på EM i Finland i september säkrade Sverige en kvotplats till Paralympics i RIO 2016. Däremot namnges inga spelare. Förbundskaptenen kommer att jobba vidare med en större trupp för att se till att vi får ett slagkraftigt lag närmare spelen.

Bordtennis

Vi tar ut Anna-Carin Ahlqvist i klass 3 Damer efter guldmedaljen hon vann på EM i Danmark i oktoberI och med sitt resultat tog Ahlquist en direkt personlig plats till Paralympics i RIO 2016. Hon visar återigen att hon är bäst när det gäller vid mästerskap.

Simning

Vi tar ut Karl Forsman i klass SB5. 
Med sin andraplats på 100m bröstsim på VM säkrade Forsman svensk simnings andra direkta kvotplats till Paralympics i RIO 2016. Karl är debutant som genom sina prestationer visat sig vara en stor utmanare till medaljer vid framtida mästerskap på denna distans.

----------------------------

Sen tidigare har Sveriges Paralympiska Kommitté i sin första uttagning den 7/9 gett följande besked:

Med exakt ett år kvar till Paralympics i Rio 2016 offentliggjorde Sveriges Paralympiska Kommitté sin första uttagning. Ett lag, ett par debutanter, en guldvan veteran och en världsrekordhållare med sikte på att försvara sitt guld. När de första svenska uttagna till Paralympics i Rio 2016 presenterades namngavs bland andra sportskytten Jonas Jacobsson och simmaren Maja Reichard.

Exakt 365 dagar före invigningen av Paralympics i Rio 206 namngav Sveriges Paralympiska Kommitté fyra idrottare och tog ut ett lag som en del av truppen till spelen nästa år.

– Det är viktigt för oss att kunna ge tidiga besked till våra aktiva. Vet du att spelen väntar, kan du förhoppningsvis förbereda dig på bästa sätt för att prestera bäst när det gäller som, mest, sa Sveriges truppledare vid Paralympics i Rio 2016 Hans Säfström då.

I denna första uttagning plockades följande aktiva ut:

Anders Bäckman, cykel

Joachim Norberg, skytte

Jonas Jacobsson, skytte

Maja Reichard, simning

Goalball, herrlaget

Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link