Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Alexander Öhgren: ”Jag kan prestera utan att känna mig på topp”

07 SEP 2016 11:43
Förra våren tvingades han avbryta SM på grund av hjärtklappning och utmattningssymptom – nu är Alexander Öhgren redo för Paralympics. Här berättar bordtennistalangen om vägen tillbaka och utmaningarna som väntar i Rio.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2016 11:48

Imorgon inleds Paralympics bordtennistävlingar. Ett av de stora svenska hoppen är Alexander Öhgren (klass 3), som dock har haft ett riktigt tufft år bakom sig. Han tvingades avbryta förra årets bordtennis-SM, efter att ha drabbats av hjärtklappning. Sedan dess har han brottats med stora utmattningssymptom.

– Det har varit väldigt kämpigt. Återhämtningen fanns inte där, innan det gick över gränsen – och när det väl gjorde det så blev jag väldigt sliten i kroppen. Det är en utmattning, en trötthet, som är svår att beskriva. Man känner sig mer eller mindre konstant trött, berättar Alexander Öhgren.

Det hela resulterade även i symptom som yrsel, hjärtklappning och panikångest – vilket tvingade honom till vila. Därefter har han steg för steg fått kämpa sig tillbaka till bordtennisen.

– Jag har tävlat under vårsäsongen, och gjort det bra, trots att det varit otroliga obehagskänslor i kroppen. Jag har spelat trots panikattacker, och på sätt och vis är det en styrka i sig. Jag vet att jag kan prestera utan att känna mig på topp.

I Rio blir det stort fokus på att hantera obehagskänslorna.

– Målet är att komma till matchstart, det har inte varit någon självklarhet under vårsäsongen. Det har varit en tävling i taget, men nu känner jag mig ändå tillfreds med pingisen, jag har hittat tillbaka till glädjen. Men det är en match i taget som gäller.

Alexander kommer att spela både singel- och lagspelet, och inleder Paralympics med två singelmatcher i morgon (torsdag), mot nigerianen Ahmed Koleosho och ukrainaren Vasyl Petruniv.

Foto: Martin Nauclér

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link