Hoppa till sidans innehåll

A-C vidare efter rysare: ”Små marginaler”

11 SEP 2016 15:57
Det svenska guldhoppet, Anna-Carin Ahlquist, är vidare till semifinal – efter psykiskt rävspel. ”Jag lät det rinna iväg i fjärde för att samla kraft”, säger hon.
  • Skapad: 11 SEP 2016 15:57

Den paralympiska mästarinnan och svenska guldhoppet, Anna-Carin Ahlquist, pallade trycket och lyckades ta sig vidare till semifinal efter en stenhård match mot kroatiskan, Andela Muzinic. 
– Alla våra senaste matcher har gått till skiljeomgång så jag förstod att det skulle bli en tuff match, säger bordtennisstjärnan. 

Det syntes tidigt att svenskan hade ett mentalt övertag på Muzinic som aldrig lyckats vinna över göteborgaren. Då fanns det hopp om ett enkelt avancemang till semifinalen. Men kroatiskan ville annat. 
– Det gäller att vara noggrann och koncentrerad på varje boll. Det är otroligt små marginaler och jag får ingenting gratis mot henne, säger Ahlquist. 

I ledning 2-1 i set hände något märkligt. Från ingenstans förlorade ”A-C” fjärde set med hela 11-3 och fick inte spelet att stämma alls. Något som hon gjorde medvetet. 
– Jag lät det rinna iväg för att samla kraft till det femte och avgörande istället. 

En vågad taktik som föll väl ut då sista set togs hem med 11-6 och därmed var semifinalsplatsen säkrad. Där väntar kinesiskan, Juan Xue. En motståndare som vunnit två av tre matcher över svenskan. Senast de möttes var i maj – då vann Ahlquist. 
– Det handlar om att vara lugn och cool. 

Matchen spelas klockan 19.15, svensk tid. Samtidigt spelar Ingela Lundbäck semifinal i klass 5 mot världsettan Bian Zhang. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link