Hoppa till sidans innehåll

Unikt samarbete inleds med Brasilien

17 SEP 2015 18:30
Sveriges Paralympiska Kommitté och Brasiliens Paralympiska Kommitté inleder ett unikt femårigt samarbete med ambitionen förbättra och utveckla förutsättningarna för paralympisk idrott nationellt och globalt.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2015 17:27

– Brasilien och Sverige har en lång historia av samarbeten inom många områden och vi är väldigt glada över att bredda det till Paralympisk idrott. Detta samarbete har egentligen redan påbörjats i april då vi innan vi formellt skrev under avtalet har haft svenska aktiva som tränat ihop med våra landslag i Sao Paulo inför de öppna tävlingarna där i friidrott och simning. Nu stärker vi vårt samarbete än mer och jag är säker att det kommer att generera viktiga framsteg för båda våra länder, säger Andrew Parsons generalsekreterare och ordförande i Brasiliens Paralympiska Kommitté. 

Samarbetet gäller bland annat utveckling för att förbättra möjligheterna till utbyte inom flera idrotter, coachträning, idrottsutveckling i stort och globala policyfrågor relaterade till den paralympiska rörelsen.

– Inom näringslivet finns det redan starka band mellan Sverige och Brasilien. Vi stärker nu relationen mellan våra två länder. Vi ser att vi gemensamt med våra nuvarande och framtida samarbetspartners kan bidra till att utveckla de stora möjligheter som finns i ett svensk-brasilianskt paralympiskt samarbete, säger Johan Strid generalsekreterare i Sveriges Paralympiska Kommitté.

 

Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link