Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karl Nilsson

Stafettsilver till Modin och Ripa

15 MAR 2014 10:28
Det svenska stafettlaget, bestående av Helene Ripa och Zebastian Modin, bärgade Sveriges fjärde Paralympics-medalj.
  • Skapad: 15 MAR 2014 10:28

Helene Ripa och Zebastian Modin körde två sträckor var i mixstafetten på 4 x 2,5 kilometer. Helene, som tog hand om de klassiska sträckorna, inledde loppet med att ramla, men körde snabbt ikapp konkurrenterna och kom in som tvåa på den första sträckan.

– Det var en katastrofstart och jag vet inte om jag fastnade med vänsterstaven eller om jag slant. Men jag gjorde det sedan metodiskt, säger Helene Ripa till SVT Sport.

Helene Ripa i stafetten

Helene Ripa ramlade i starten – men kom snabbt igen. Foto: Karl Nilsson

Zebastian gjorde en riktigt stabil fristilssträcka och krympte avståndet till ledande Tyskland från 29 till elva sekunder. Helene fortsatte att köra bra och gick ett tag upp i ledningen på tredje sträckan, innan Ukrainas åkare gick förbi.

På sista sträckan gick Zebastian ut som tvåa, sex sekunder efter Ukraina, men med flera tuffa motståndare bakom sig – främst Rysslands skidskyttestjärna Polukhin och norrmannen Bye, som båda är högre klassade än Zebastian.

Polukhin gick ut hela 36 sekunder bakom Ukraina, men gjorde ett fantastiskt lopp och kunde till slut ohotad säkra guldet till hemmanationen.

När Bye, som är en B3:a, ­åkte om Zebastian, som är en B1:a, trodde nog alla att svenskarna skulle få inrikta sig på att försöka ta bronsmedaljen. Men svensken gjorde det omöjliga och gick om igen, inne på stadion.

– Jag var trött och fick gräva djupt och det var kul att ta just Norge på slutet. De sa att jag var grym, säger en lycklig Zebastian Modin.

Zebastian Modin i stafetten

Zebastian Modin avslutade fenomenalt. Foto: Karl Nilsson

Innan stafetten hade han tagit ett brons och ett silver och Helene ett guld i Sotji. Nu fick de tillsammans bärga Sveriges fjärde medalj – en värdig avslutning på ett fantastiskt genomfört Paralympics.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link