Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Medier planerar bevakningen i Rio

08 AUG 2014 23:07
Med drygt två år kvar till Paralympics i Rio 2016 är journalister från alla världens hörn på plats i Rio för att planera sin bevakning. De får information av organisationskommittén om hur arbetet med arenorna går framåt, hur medierna kommer att kunna
  • Skapad: 08 AUG 2014 23:07

Det är den andra, och sannolikt sista, World Press Briefing inför Rio 2016. Det betyder att journalister och fotografer från alla världens hörn fyller åtta bussar och under drygt fem dygn åker runt och inspekterar vad som kommer att bli sportvärldens centrum om två år.

Alla stora nyhetsbyråer är med, de största bildbyråerna och många stora internationella tidningar. Från Sverige medverkar nyhetsbyrån TT, TT bild och Sportbladet – som alla redan två år före spelen ger besked om att de siktar på att bevaka Paralympics på plats.

Läget just nu

Med drygt två år kvar till invigningen av Rio 2016 Paralympics (7-18 september) berättar arrangören att byggnationen av arenorna är klar till 55 procent. Till skillnad från i höstas så ligger man nu i fas med arbetet som nu blir än mer intensivt.

– Med två år kvar till spelen går vi in den operativa förberedelsefasen, säger Rio 2016 President Carlos Nuzman.

En grundpelare från staden är att spelen ska gynna invånarna och lämna positiva aspekter bakom sig. Skapa ett arv. Så även om man bygger om och till arenor, läggs mycket krut på infrastruktur, med förlängd tunnelbana och nya snabb-buss-linjer och sanering av hamnområdet (som länge drabbats av översvämningar).

– Spelen kommer att lämna ett stort arv till både Rio och Brasilien, och det börjar ta form. Ingen annan värdstad kommer att ha haft en så stor nytta av spelen som Rio, säger Guzman.

 

 

Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link