Hoppa till sidans innehåll

I helgen samlas kandidaterna till Paralympics i Rio

10 APR 2015 10:32
I helgen träffas drygt hundra idrottare, samt ett antal ledare, för ett kandidatcamp inför nästa år Paralympics.
  • Skapad: 10 APR 2015 10:32

I samarbete med idrottsledarna har Svenska Handikappförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté bjudit in alla idrottare som anses ha möjlighet att kvala in till Rio till ett kandidatcamp i Upplands Väsby.

– Alla kan inte komma, men vi kommer att ha drygt 100 aktiva och en hel del ledare på plats. Totalt blir det cirka 160 individer, vilket är det mesta vi har haft på en kandidatcamp, berättar SHIF:s sportchef Hans Säfström, som leder förbundets paralympiska arbete.

Under helgen kommer förbundet att samla in information man behöver, samt säkerställa avtal med både kandidater och ledare. När det är klart kommer deltagarna att kunna titulera sig Rio-kandidater.

H_Sa-fstro-m_liggande

Hans Säfström leder förbundets paralympiska arbete.

Redan igår startade campet för ett antal ledare som inte var med i höstas. Resten av ledarna anländer idag, och kommer att stanna hela helgen.

­– På lördag kommer alla aktiva och vi kommer att ge en hel del information om vad som kommer att hända på resan mot Rio. Det kommer att ske i stationssystem under lördag eftermiddag och kväll, säger Hans Säfström.

Under lördagen kommer det även att hållas en pressträff, och flera sponsorer kommer att finnas på plats. På söndag blir det ytterligare information, föreläsningar och en avslutande inspirationsföreläsning med en hemlig gäst.

– Vidare kommer våra musiker som jobbar med att ta fram en Rio-låt att medverka, för att alla ska kunna bli delaktiga i den låten.

I år har man valt att hålla campet drygt ett halvår tidigare än vad man brukar. Orsaken är att man vill ge fler aktiva möjligheten att under en längre tid kalla sig kandidater.

– Vi tror att detta kan hjälpa de aktiva med att få lokala sponsorer samt att öka det mediala värdet. Det är i grundet viktigt att skapa ett tillfälle där vi kan samla in alla de uppgifter som vi sedan måste ha för att svara upp mot organisationens krav från Rio. Det är dessutom värdefullt att tidigt bygga laget som sedan ska prestera i Rio, säger Hans Säfström.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link