Hoppa till sidans innehåll

En stark femteplats av Lindberg

09 SEP 2016 01:01
Pernilla Lindberg tog en imponerande femteplats under torsdagens final på 100 meter ryggsim. ”Jag har haft det tufft med ryggsimmet så jag är rätt nöjd”, säger hon.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2016 04:39

Redan under Paralympics första tävlingsdag fick svenska simlandslaget känna på hetluften i Rio genom Pernilla Lindberg och final på 100 meter ryggsim. Hon kvalade in som femma, en placering som skulle upprepa sig i finalen. 
– Jag tror min öppningssträcka gick snabbare än i morse, det kändes som att jag hade lite mer fart i kickarna, säger hon. 

Klockan stannade på  1.15,40, en tid som var 14 hundradelar bättre än i försöket. Något som enligt Pernilla var något överraskande. 
– Jag tyckte att det var lite tuffare att simma på eftermiddagen än på morgonen. Det kändes som att jag måste ta i mycket mer, säger hon. 

Simarenan, Olympic Aquatics Stadium, bjöd på en extrem hög ljudnivå och strax innan hon hoppade i bassängen seglade vågen runt inne i arenan. Något som Lindberg inte lät sig störas av.  
– Det är inte riktigt lika stort som i London så jag är van. Jag försöker inte tänka för mycket innan, då blir det så stor press och jag blir spänd. 

Nu återstår tre distanser för Lindberg, 200 meter frisim, 100 meter bröstsim och 200 meter medley. Tre distanser med medaljchans. 
– Jag ser fram emot loppen och allt kan hända, särskilt om jag tar mig till final, avslutar Pernilla.

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link