Hoppa till sidans innehåll

Rekorddeltagande i Slovenia Open i bordtennis

12 MAJ 2015 10:19
Slovenia Open samlade rekordmånga spelare till rankingtävlingen i Lasko, Slovenien. 419 spelare från 47 länder var på plats. Från Sverige deltog sex spelare.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2015 10:28

Deltagare från Sverige var Ingela Lundbäck, Emil Andersson, Fabian Rignell, Nicklas Westerberg, Michael Azulay och Victor Sjöqvist tillsammans med förbundskapten Daniel Ellermann, coach Anders Sjöstedt samt naprapat Markus Hast.
Ingela, Emil och Fabian gick samtliga vidare från gruppspelet i singel. Ingela lyckades bäst genom att gå till final i damer rullstol i klass 5 där hon mötte Jordaniens Khetam Abuawad som dock vann.
Även i lagspelet skördade Ingela stora framgångar och tillsammans med tyska Sandra Mikolaschek vann de hela lagtävlingen för damer klass 5. Fyra bra lagmatcher spelade tjejerna och vann samtliga. Den sista var en direkt avgörande match om guldet och där segrade Ingela och Sandra med 3-1 mot Jordanien.
Emil och Fabian åkte båda ut i åttondelsfinalen i singelspelet men i lagspelet tog de revansch och spelade till sig en silvermedalj efter bl.a. starka segrar mot Slovakien och Ungern. I finalen blev Ukraina för svåra och matchen slutade 1-3.
– Det var mycket hård konkurrens, berättar Emil. Det är kul när det är så mycket folk, men det blir lite rörigt med så många spelare. Men det är ju samtidigt lika för alla.
Nu laddar landslaget för nästa tävling i Tyskland 26-31 maj. Förhoppningsvis med en frisk och skadefri trupp.

Skribent: Ann Eriksson

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link