Hoppa till sidans innehåll

Lyckad danshelg i Göteborg

05 MAJ 2015 17:02
I helgen gick två stora rullstolsdanstävlingar av stapeln i Göteborg. Det var både SM och Scandic International Cup, där fyra par från Finland och fyra från Norge deltog. I SM deltog 18 par och i Scandic International Cup 29.
  • Skapad: 05 MAJ 2015 17:02

Man tävlade i gammeldanser där hambo och gammelvals ingår. Bugg är en klass för sig. Sedan är det standarddanser där man dansar modern vals och tango och slowfox. Dessutom finns freestyle. Åldern på deltagarna gick från 18 upp till 65, ett imponerande åldersspann.

Tävlingarna är indelade i två klasser: klass 1 med funktionsnedsättning i armar, bål och ben och klass 2 med funktionsnedsättning i ben/bål. Inom klasserna finns sedan duopar med två rullstolar och kombipar med en stående och en sittande.

Imponerade gjorde Josefine Steenari och Andrew Hall som kom på tredje plats i bugg klass 1. Hon är svårt rörelsehindrad och han har ett högt ryggmärgsbråck och måste göra en stor del av jobbet. Ändå lyckades de mycket bra i konkurrensen med de andra paren som var kombi.

De norska och finska paren har tävlat internationellt vilket inget av de svenska paren har gjort. Trots att rullstolsdansen uppfanns i Sverige av ElsBritt Freijd har svenskarna inte tävlat utomlands, mest beroende på att man mest dansar gammeldans och bugg som man inte tävlar i internationellt.

Trots att man inte dansar bugg i Finland lyckades ett finskt par ta guld i klass 1.

Skaraborg RBU, som är starka inom gammeldanserna, imponerade genom att ta hem sju medaljer i SM och fem i Scandic International Cup.

 

Här kan du läsa resultaten från tävlingarna:

https://www.facebook.com/groups/1532082663722464/

Skribent: Ann Eriksson

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link